Der er næsten ikke noget værre, end at bruge sin ferie på at være syg. I værste tilfælde kan det føre til aflyste rejser, og selv hvis sygdommen ikke er meget alvorlig, er det spild af feriedage ikke at være i fuldt vigeur, når man skulle holde fri.

Hvad mange ikke ved er, at der i nogle tilfælde faktisk er mulighed for at få erstattet noget af den ferie, man ikke har kunne afholde som planlagt på grund af sygdom. I denne artikel kan du læse om nogle af de grundlæggende regler.

Sygdom opstået før ferien

Ved sygdom opstået før ferien forstås, at man er blevet syg før første feriedag. Det afgørende er her, at man er syg på en måde, som normalt ville gøre dig uarbejdsdygtig. Det er det normale mødetidspunkt, på den første feriedag, som gælder for feriens begyndelse.

Hvis man bliver syg – uanset om det er før eller under ferien – er det vigtigt, at man straks melder sygdommen til sin arbejdsgiver. Det er også et krav, at der straks indhentes en lægeerklæring. Hvis man bliver rask i løbet af ferien, skal man ligeledes straks raskmelde sig ved arbejdsgiveren og samtidig oplyse, om man vil afholde resten af ferien, eller møde på arbejde. Uafhængigt af hvad man vælger, har man ret til at afholde en erstatningsferie, svarende til ligeså lang tid, som man har været sygemeldt.

Sygdom opstået efter feriens start

Hvis man bliver syg, efter ferien er startet – og man har optjent 25 feriedage det år – har man ret til erstatningsferie fra og med den sjette sygedag. Har man optjent færre feriedage end 25, kræves der relativt færre sygedage, før man får ret til erstatningsferie.

Spørgsmålet om retten til erstatningsferie kan blive en indviklet, juridisk vurdering, og for både arbejdsgiver og arbejdstager kan det blive nødvendigt at rådføre sig med et professionelt advokatfirma.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here